Skip to content

Γιατί να εμπιστευτώ τα συστήματα αυτοματισμού χώρων KNX.

Η τεχνολογία ΚΝΧ είναι η μοναδική παγκοσμίως η οποία υποστηρίζεται από χιλιάδες κατασκευαστές, γεγονός που δίνει απεριόριστες δυνατότητες τόσο στο σχεδιασμό αυτοματισμών όσο και στην ενοποίηση διαφορετικών συστημάτων και τεχνολογιών συνυπάρχοντας σε  ένα κτίριο είτε αυτό είναι οικιακό είτε επαγγελματικό.

Η KNX σας δίνει τη δυνατότητα των ελεύθερων επιλογών προϊόντων καθώς επίσης και ανοιχτού συστήματος, εξοικονόμησης ενέργειας, ασφάλειας καθώς επίσης και τεχνολογίας που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τα προϊόντα της KNX είναι πιστοποιημένα και συμβατά μεταξύ τους σύμφωνα με τα τεχνικά πρότυπα προσφέροντάς σας την πλήρη ελευθερία επιλογής.

Η KNX έχει πολλές εφαρμογές και ελέγχει φωτισμό, θέρμανση, ρολά, αερισμό αλλά ακόμη και τεχνολογίες πολυμέσων και ασφαλείας. Μέσω των γραμμών bus, δημιουργείται μια επικοινωνία μεταξύ των συστημάτων η οποία σας προσφέρει τον πλήρη έλεγχο.

Με την KNX, σας δίνεται η δυνατότητα για πιο λεπτομερείς επιλογές σχετικά με την υπεύθυνη χρήση της ενέργειας, όχι μόνο της ηλεκτρικής, αλλά και της θερμότητας, του νερού, καθώς και των ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η KNX σας προσφέρει ένα έξυπνο δίκτυο για τον αυτοματισμό του σπιτιού σας, διασυνδέοντας τους ανιχνευτές κίνησης, τους ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων και τους ελεγκτές ρολών με το σύστημα του συναγερμού, το κουμπί πανικού και με το κινητό σας τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, η KNX διασφαλίζει την προστασία και την ασφάλειά μέρα και νύχτα. Σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού, ο διασυνδεδεμένος ανιχνευτής καπνού σημάνει συναγερμό καπνού. Επίσης, διαρροές νερού και αερίου ανιχνεύονται και αναφέρονται αρκετά νωρίς έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Το σύστημα ΚΝΧ προσαρμόζει τον αυτοματισμό του κτιρίου στις ανάγκες οι οποίες θα αλλάζουν συνεχώς. Αυτό θα αυξήσει τη διαχρονική αξία του ακινήτου και μακροπρόθεσμα μειώνονται τα έξοδα για αναβάθμιση.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του ΚΝΧ είναι ότι το δίκτυο του αυτοματισμού του κτιρίου μπορεί να επεκταθεί και να ξαναχτιστεί οποιαδήποτε στιγμή. Για μικρά ή μεγάλα έργα, ανακαινίσεις ή καινούρια κτίρια, το KNX έχει πάντα τα καλύτερα προσαρμοσμένα προϊόντα και διασφαλίζει την αποδοτικότερη λύση.